Fiskevatten & Fiskekort

Det finns nu möjlighet att köpa fiskekort direkt via nätet eller via din smartphone, klicka på bilden här nedan för att komma vidare!

sms fiskekort

Fiskevatten och fiskevårdskommitté’n jobbar med våra klubbvatten och andra projekt. SFK Storfiskarna arrenderar och förvaltar Svarttjärn i Själevad, Strömsån i Ström, Lomsjöns FVO och Hamptjärn i Sund.

Svart

Svarttjärn, som vi även kalkat vid ett par tillfällen, planterar vi in öring, röding och regnbåge. Där finns utedass, två fina vindskydd med grillplatser och ved, vilket säkert har bidragit till att tjärnen är ett av kommunens mest besökta fiskevatten. Fiskekort finns att köpa på Time och i Själevad. Klubbmedlemmar kan lösa årskort.

strömsån rättmarkerad.png-for-web-large

Strömsån är kommunens meteeldorado, som även är välkänt i övriga Sverige. Varje vår vandrar id och braxen i rekordformat upp i ån för att leka och då är chanserna stora att få napp. Strömsån har även bra gädd- och abborfiske. I Strömsån fiskar medlemmar gratis medan övriga löser fiskekort hos Lars-Åke Sjölund, Svartby.

Lomsjön

Lomsjöns FVO är klubbens senaste fiskevattenprojekt. Delar av fiskevårdsområdet kommer att fungera som ungdomsskola i fiskevård, där ungdomar i ungdomskommitté’n kommer att arbeta för att få en bättre vattenmiljö och sedan följa upp projektet i flera år.

För mer information kontakta Lars-Åke Sjölund 070-2497994

Hamptjärn i sund

Vi har nu tagit över hamptjärn.