Styrelse och kommitté’er

Styrelsen och övriga funktionärer

SFK Storfiskarnas styrelse består av arbetsutskottet AU (ordförande, sekreterare och kassör) och sammankallande ur klubbens kommitté’er. AU och styrelsen sköter löpande ärenden och beslutar i större frågor som är övergripande för klubben. Storfiskarna har kommitté’er bestående av 2-10 medlemmar för olika verksamhet. På så sätt delar vi upp arbetet inom klubben och jobbar med det som intresserar oss mest.

Verkar det intressant att vara med i arbetet att föra klubben framåt? Hör då av dig till någon i AU eller till någon sammankallande (se vid respektive kommitté’). Välkommen!

 

Styrelsen
Ordförande Lennart Forsberg (tel. 070 – 628 32 45)
Vice ordförande Åke Jonsson
Sekreterare Torbjörn Hällström
Kassör Bertil Söderquist (tel. 070 – 280 02 68)
Ledamöter

Suppleanter

 

Urban Pettersson,  Lage Jonsson, Carina Byström, Lars-Åke Sjölund, Mattias Landfors.

Kajsa Landfors, Atle Aunhaug.

Kommitté’er
Klubblokal Sten-Erik Wiklund och Urban Pettersson och Harald Norberg
Info, medl. Lage Jonsson
Ungdom Åke Jonsson
Fiskevatten Lars-Åke Sjölund
Tävlings pimpel Torbjörn Hällström, Birger Jonsson och Kjell Moberg
Tävlings mete Johnny Westman och Per-Åke Persson
Friluftscentralen Åke Jonsson
Suppleanter Kajsa Landfors och Atle Aunhaug.
Postbox ansvarig Bertil Söderquist
 Fluga  Mattias Landfors
Övriga funktionärer
Tävlingsledare Torbjörn Hällström, Birger Jonsson, Kjell Moberg och Johnny Westman
Studieorg. Lennart Forsberg
Webbansvarig Kajsa Landfors

 

Kommitté’er

SKF Storfiskarna har 6 olika kommitté’er, här kan du få all information du behöver om samtliga!

Ungdomskommittén
I Ungdomskommittén har vi hand om två grupper, yngre Storfiskarna (från åk 5 till 8) och äldre (16 – 20 år). De träffas på onsdagar i klubblokalen. De varvar teori och praktik och får lära sig om olika fiskemetoder, samt hur man tillverkar fiskeprylar. Ungdomarna får naturligtvis också åka på fiskeutflykter och läger, ofta till bra vatten i Lappland. Vi medverkar även vid olika arrangemang som t ex Naturens Dag. Ungdomskommittén står också för för klubbens kontakter med skolan och distriktsungdomsrådet.

Sammankallande:

Åke Jonsson
tel 0660 – 37 63 61 

Klubblokal-kommittén
Klubblokal-kommittén jobbar med att utveckla och hålla ordning i klubblokalen samt allt material som finns där.

I klubblokalen har vi förutom fiskeutrustningar ett fint bibliotek av såväl sporfiskelitteratur som videofilmer. Vi prenumererar på de flesta fisketidningar och videofilmerna får du som medlem låna gratis en vecka. Vi har även en väl utrustad slöjdlokal, där Du kan tillverka eller reparera fiskeprylar.

Vi är också värdar för öppet hus i klubblokalen varje onsdag mellan kl 18.00 och 20.15 och då är du välkommen att titta in och prata fiske, se en fiskevideo, binda flugor eller om du har några andra funderingar kring klubben. Vi bjuder på kaffe.

Sammankallande:

Urban Pettersson
tel 07

Infokommittén
Informationskommittténs största uppgift är klubbtidningen ”Blänket”, som kommer ut 2 ggr per år samt 2 nyhetsbrev och skickas till alla klubbhushåll. Tidningen innehåller information om viktiga händelser, reportage från klubbevenemang, resultat från tävlingar och någon fiskeberättelse som brukar komma från någon medlem.

Infokommittén jobbar också med klubbens hemsida på internet, bildband, utställningar och informationsblad. Vid större arrangemang hjälper vi till med framställning av flygblad och annonser.

Sammankallande:

Lage Jonsson
tel 070-326 93 11

Tävlingskommittén
Tävlingskommitttén är en mycket aktiv del av SFK Storfiskarna. På sommarhalvåret arrangerar och deltar vi i metetävlingar på både klubb-, distrikts- och riksnivå och på vintern är det naturligtvis pimpel som gäller.

Speciellt på pimpelsidan är klubben något av specialist på tävlingsarrangemang. Förutom Storfiskarnappet varje år har klubben arrangerat DM vid flera tillfällen. 1988 arrangerade vi Nordiska mästerskapen i Pimpel och 1994 hälsade Storfiskarna 1 000-talet tävlingspimplare välkomna till Ö-vik som arrangör för SM.

Tävlingskommittén har flera duktiga instruktörer och tävlingsledaren samarbetar även tillsammans med distriktets övriga klubbar.

Sammankallande:

Torbjörn Hällström(vinter)
tel 070-674 95 53

Johnny Westman (sommar) 

Flugfiskekommittén
Flugfiskekommittén arrangerar fisketurer i flugfiskets tecken. Ett av favoritmålen är Idsjöströmmen i Gimån. En annan återkommande utflykt är flugfiske efter gädda strax efter islossningen, ett annorlunda och kul sätt att fiska fluga.

Varje år arrangerar vi också en s. k. höjdarträff där någon känd flugfiskprofil bjuds in till klubben för att hålla ett föredrag om fiske. som Rolf Smedman gjorde. ”Höjdare” som besökt oss är bl a Bengt Öste, Rolf Smedman, Leif Milling och Gunnar Westrin.

Utbildning är också en viktig del av flugfiskekommittén. Vi leder kurser i både flugfiske och flugbindning.

Sammankallande:

Fiskevatten och -vårdskommittén
Fiskevatten och fiskevårdskommitté’n jobbar med våra klubbvatten och andra projekt. SFK Storfiskarna arrenderar och förvaltar Svarttjärn i Själevad, Strömsån i Ström, Lomsjöns FVO och Hamptjärn i Sund.

Sammankallande:
Lars-Åke Sjölund
tel 0660 – 830 84