Sportfiskeklubben Storfiskarna bildades 1978 på Själevads Fritidsgård av ett gäng fisketokiga grabbar i 15-20-årsåldern. Klubben fick först namnet FK Storfiskar’n samt klubbmärket som syns här nedanför. Klubbens första mål var att åka på en rödingspimpelresa till sjön Råstojaure i nordligaste Lappland. För att få in pengar till resan arrangerade vi Sportfiskets dag på Själevads fritidsgård och pimpel-DM på Lomsjön. Det hela gick mycket bra och i maj 1980 åkte cirka 25 förväntansfulla Storfiskare iväg på denna första långresa.

fk-logo

Den lyckade resan till Råstojaure blev även ett kvitto på att klubben fungerade bra och att medlemmarna trivdes. Medlemsantalet steg snabbt och snart flyttade vi in i vår första klubblokal nedanför Folktandvården i Själevad. Under åren har vi hållit till på några olika ställen men i nuläget driver vi vår verksamhet i en hyrd klubbstuga på Klingvägen 6 i Högland.

Listan kan göras lång på vad vi har gjort under de åren vi verkat. Varje år åker vi på fiskeresor till spännande vatten. Exempel på klubbens resor är ett flertal sådan till Råstojaure med omnejd, Saltströmmen i Norge och Gimån i Jämtland. Vi arrenderar tre klubbvatten och ett fiskevårdsområde: Svarttjärn, Hamptjärn, Strömsån och Lomsjöns FVO. Klubben ordnar och deltar i pimpel- och metetävlingar från klubb- till riksnivå. Vi har arrangerat Sportfiskets dag flera gånger, nordiska mästerskapen i pimpel och pimpel-SM samt medverkat vid en mängd arrangemang, exempelvis Naturens Dag, där vi sprider information om klubben och om sportfiske.

SFK Storfiskarna är en aktiv förening som är öppen för alla sportfiskeintresserade. Vi utvecklas hela tiden och verksamheten förändras. Du har som medlem stora möjligheter att påverka klubbens inriktning, speciellt om du kommer med i någon kommitté. Du är välkommen att både bli medlem och att aktivera dig i någon kommitté!