Sportfiskklubben Storfiskarna bildades 1978 på Själevads Fritidsgård av ett gäng fisketokiga grabbar i 15-20årsåldern, och fick först namnet FK Storfiskar’n, samt klubbmärket som syns här nedanför. Vårt första mål var att åka på rödingpimpelresa till sjön Råstojaure i nordligaste Lappland. För att få in pengar till resan arrangerade vi Sportfiskets dag på Själevads fritidsgård och pimpel-DM på Lomsjön. Det hela gick mycket bra och i maj 1980 åkte ca 25 förväntansfulla Storfiskare iväg på denna första långresa.

fk-logo

Den lyckade resan till Råstojaure blev även ett kvitto på att klubben fungerade bra och att medlemmarna trivdes. Medlemsantalet steg snabbt och snart flyttade vi in i vår första klubblokal nedanför Folktandvården i Själevad. Under åren har vi hållit till på några olika ställen men i nuläget driver vi vår verksamhet i en av IOGT-NTOs lokaler, på Handskmakarvägen 5 i Järved.

 

Listan kan göras lång på vad vi har gjort under de åren vi verkat. Varje år åker vi på fiskeresor till spännande vatten, t ex flera gånger till Råstojaure med omnejd, Saltströmmen i Norge och Gimån i Jämtland. Vi arrenderar klubbvatten: Svarttjärn, Strömsån och Lomsjöns FVO. Klubben ordnar och deltager i pimpel- och metetävlingar från klubb till riksnivå. Vi har arrangerat Sportfiskets dag flera gånger och medverkat vid en mängd arrangemang, där vi sprider information om klubben och om Sportfiske.

Storfiskarna är en aktiv förening som är öppen för alla sportfiskeintresserade. Vi utvecklas hela tiden och verksamheten förändras. Du har som medlem stora möjligheter att påverka klubbens inriktning, speciellt om du kommer med i någon kommitté. Du är välkommen.