Styrelsen och övriga funktionärer

SFK Storfiskarnas styrelse består av arbetsutskottet AU (ordförande, sekreterare och kassör) och sammankallande ur klubbens kommittéer. AU och styrelsen sköter löpande ärenden och beslutar i större frågor som är övergripande för klubben. Storfiskarna har kommittéer bestående av 2-10 medlemmar för olika verksamhet. På så sätt delar vi upp arbetet inom klubben och jobbar med det som intresserar oss mest.

Verkar det intressant att vara med i arbetet att föra klubben framåt? Hör då av dig till någon i AU eller till någon sammankallande (se vid respektive kommitté). Välkommen!

Styrelsen
Ordförande Lennart Forsberg (tel. 070 – 628 32 45)
   
Sekreterare Torbjörn Hällström
Kassör Karina Byström
Ledamöter  

 

Suppleanter

Lage Jonsson, Karina Byström, Lars-Åke Sjölund, Atle Aunhaug, Torbjörn Hällström, Bo Edman, Mattias Jonsson, Jenni Koskela  

Bosse Hagelberg, Niklas Jonsson

Kommittéer
Klubbstuga  
Information, medlem Lage Jonsson
Ungdom Lars-Åke Sjölund, Atle Aunhaug
Fiskevatten Lars-Åke Sjölund, Atle Aunhaug
Tävling pimpel Torbjörn Hällström, Birger Jonsson och Kjell Moberg
Tävling mete Torbjörn Hällström, Margith Hällström
   
   
Postbox ansvarig Karina Byström
Fluga  
Övriga funktionärer
Tävlingsledare Torbjörn Hällström, Margith Hällström, Birger Jonsson, Kjell Moberg
Studieorg. Lennart Forsberg
Webbansvarig Torbjörn Hällström
   

Kommittéer

SKF Storfiskarna har 4 olika kommittéer, här kan du få all information du behöver om samtliga!

Ungdomskommittén
I Ungdomskommittén har vi hand om två grupper, yngre Storfiskarna (från åk 5 till 8) och äldre Storfiskarna (16 – 20 år). De träffas på onsdagar i klubblokalen. De varvar teori och praktik och får lära sig om olika fiskemetoder, samt hur man tillverkar fiskeprylar. Ungdomarna får naturligtvis också åka på fiskeutflykter och läger, ofta till bra vatten i Lappland. Vi medverkar även vid olika arrangemang som t ex Naturens Dag. Ungdomskommittén står också för för klubbens kontakter med skolan och distriktsungdomsrådet.

Sammankallande:

Lars-Åke Sjölund
tel 070 2497994

Klubbstuga
I klubbstugan har vi förutom fiskeutrustningar ett fint bibliotek av såväl sporfiskelitteratur som fiskefilmer. Vi har även en väl utrustad slöjdlokal, där du kan tillverka eller reparera fiskeprylar.

Infokommittén
Informationskommitténs största uppgift är klubbtidningen ”Blänket”, som kommer ut max två gånger per år, samt två nyhetsbrev som skickas till alla klubbhushåll.

Tidningen innehåller information om viktiga händelser, reportage från klubbevenemang, resultat från tävlingar och någon fiskeberättelse som brukar komma från någon medlem.

Infokommittén jobbar också med klubbens hemsida på internet, bildband, utställningar och informationsblad. Vid större arrangemang hjälper vi till med framställning av flygblad och annonser.

Sammankallande:

Lage Jonsson
tel 070-326 93 11

Tävlingskommittén
Tävlingskommittén är en mycket aktiv del av SFK Storfiskarna. På sommarhalvåret arrangerar och deltar vi i metetävlingar på både klubb-, distrikts- och riksnivå och på vintern är det naturligtvis pimpel som gäller.

Speciellt på pimpelsidan är klubben något av specialist på tävlingsarrangemang. Förutom Storfiskarnappet varje år har klubben arrangerat DM vid flera tillfällen. 1988 arrangerade vi Nordiska mästerskapen i pimpel och 1994 hälsade Storfiskarna 1 000-talet tävlingspimplare välkomna till Örnsköldsvik som arrangör för SM i pimpel.

Tävlingskommittén har flera duktiga instruktörer och tävlingsledaren samarbetar även tillsammans med distriktets övriga klubbar.

Sammankallande:

Torbjörn Hällström (vinter och sommar)
tel 070-674 95 53

Fiskevattens- och fiskevårdskommittén
Fiskevattens och fiskevårdskommittén jobbar med våra klubbvatten och andra projekt.

SFK Storfiskarna arrenderar och förvaltar Svarttjärn i Själevad, Strömsån i Ström, Lomsjöns FVO och Hamptjärn i Sund.

Storfiskarna planterar ut regnbåge på våren och röding på hösten i både Svarttjärn och Hamptjärn varje år.

Vi har många utbildade fisketillsynsmän som utför fisketillsyn i alla våra vatten, så kom ihåg att lösa fiskekort och ta del av fiskereglerna innan ni börjar fiska.

Sammankallande:
Lars-Åke Sjölund
tel 070 2497994